Shiatsu

Shiatsu – letterlijk betekent dit: ‘druk met de vingers’ – is een therapeutische massagetechniek die van origine afkomstig is uit China. In de vorige eeuw is deze therapie in Japan verder ontwikkeld tot een moderne vorm van geneeskunde. In Japan wordt Shiatsu sinds 1956 erkend door het Japanse Ministerie van Volksgezondheid en Hygiene en wordt het gezien als een reguliere behandelmethode. In Nederland valt Shiatsu therapie onder de alternatieve geneeswijzen.

Iets voor jou?

Shiatsu heeft een positieve invloed op jouw lichaam en geest. Het werkt in op het bewegingsapparaat, de spijsvertering, de ademhaling, het hart en de bloedvaten, het lymfatisch systeem, het zenuwstelsel, het endocriene systeem en de geest. Ook bevordert de therapie het lichaamsbewustzijn, de lichaamshouding en levensstijl en leert het je eerder te luisteren naar de signalen die je lichaam geeft.

“Zodra ik binnenkwam voelde ik me gelijk op mijn gemak. Ze gaat niet alleen heel kundig te werk maar begeleidt ook goed bij persoonlijke zaken die omhoog kunnen komen. Dat zorgt niet alleen voor een gevoel van ontspanning maar ook voor een gevoel van troost en steun. Daarnaast heeft ze de nodige kennis over haar vakgebied en een mooie rustgevende locatie.”

Bij welke klachten?

Je hoeft geen klachten te hebben  om baat te hebben bij een behandeling. De therapie werkt preventief en voorkomt klachten. Maar ook als je wel klachten hebt, kan Shiatsu helpen om deze te verminderen en je lichaam weer in balans te brengen.

“The therapist is warm, compassionate and very knowledgeable. I highly recommend her.”

Pijn in je rug, nek en of schouders

Pijn en mobiliteitsklachten aan je bewegingsapparaat is naar en kan je behoorlijk belemmeren bij sporten, werk of in je vrije tijd. Last van je bekken, schouder, rug, armen, vingers en handen, benen, enkels en voeten. Volgens de visie van Down to Earth Shiatsu beschouwen we lichaam en geest als een geheel en behandelen we niet alleen het aangetaste lichaamsdeel, maar het hele lichaam.

Spijsverteringsklachten

Pijn in je buik, niet lekker verteren van je voedsel, vermoeidheid en een onbestemd gevoel in je buik? Het kan duiden op spijsverteringsklachten. Bij Down to Earth Shiatsu gaan we samen op zoek naar een oplossing voor deze klachten.

Stress en burn-out

Je merkt dat je de laatste tijd – of al langere tijd – last hebt van vermoeidheid, stijfheid en spanning in je spieren, slapeloosheid, concentratieproblemen en misschien zelfs angsten? Allemaal symptomen die horen bij stress en die als dit lange tijd doorzet kan uitmonden in een burnout. Niets om je voor te schamen, maar wel iets om mee aan de slag te gaan. Shiatsu kan je helpen om meer in balans te komen en de stress ook het hoofd te kunnen bieden.

Chronische klachten

Ook als je last hebt van chronische klachten als reuma of artrose kun je baat hebben van een shiatsu behandeling. Maar ook andere klachten, zoals huidproblemen of chronische spijsverteringsklachten kunnen verlicht worden met deze therapie.

Vaak biedt Shiatsu de uitkomst bij chronische, vage, onduidelijk en veranderlijke klachten.

Zwangerschap

Vanaf het tweede trimester of na 14 weken in de zwangerschap kun je shiatsutherapie veilig inzetten om je energetische balans te ondersteunen. Hierdoor worden klachten zoals misselijkheid, vermoeidheid en zware benen verlicht. Shiatsu brengt het lichaam in balans, en ondersteunt de algehele ontwikkeling van jou en jouw kindje. Na de zwangerschap, wanneer je voor je baby zorgt en mogelijk meer kinderen hebt, je hormonen veranderen en je met nieuwe situaties te maken hebt, kan het allemaal overweldigend zijn. Shiatsu biedt ondersteuning, herstelt en helpt je om weer in balans te komen en je veerkracht te hervinden.